Charles Leclerc kedden, Carlos Sainz szerdán ülhetett be a 2018-as Ferrariba. A monacói pilóta nagyon élvezte a tesztet, és örül, hogy újra láthatta a szerelőit.

Az idei szezon is csúszással kezdődik. Az Ausztrál Nagydíjat novemberben rendezik meg. Így Bahrein ad otthont a szezonnyitó futamnak, de a téli tesztelés három napját is a sivatagi pályán rendezik meg. A Ferrari privát tesztet szervezett a két idei pilótájuknak, Carlos Sainz-nak és Charles Leclerc-nek, illetve 5 juniorpilótájuknak. Az olaszok versenyzőik a 2018-as modellt vezethették. Leclerc több mint 100 kört tett meg kedden a Ferrarival. Új csapattársa szerdán ülhetett be először a vörösök versenygépébe.

“Nagyon jó volt. Sőt, azt tudom mondani, hogy briliáns! Jó volt látni a szerelőket és újra felvenni a versenyruhát. Megcsinálni a bemelegítést, feltenni a sisakot, és végre újra autóba ülhettem. Nagyon jó volt újra megnyomni a start gombot… a Ferrari-motor hangja mindig varázslatos! A nap egyszerűen tökéletes volt. Sikerült mindenen végigmennünk abból, amit elterveztünk. Nagyon élveztem a körözgetést, most pedig átadom Carlos-nak a kocsit, és a legjobbakat kívánom neki a szerdai tesztjére.”- mondta Charles Leclerc. Carlos Sainz szerdán ülhetett be a Ferrariba, de Mick Schumacher is tesztelhet. A hétszeres világbajnok fia péntek délelőtt is lehetőséget kap az SF71H-ban, a péntek délután pedig a teszt- és tartalékversenyző Callum Ilotté lesz.

Carlos Sainz már a gyárba is ellátogatott. Szerda délelőtt pedig már ízelítőt is kapott abból, hogy milyen érzés egy Forma-1-es Ferrarit vezetni. Az 55-ös számú pilóta egy fekete-piros festésű sisakban ült kocsiba.