Carlos Sainz szerdán ülhetett be a Ferrari versenygépbe. Igaz, csak a 2018-as modellt vezethette. A teszt után elmondta, hogy a fioranói tesztnap örökké emlékezetes marad számára.

A Ferrari csapatnak elég kevés spanyol származású versenyzője volt. Carlos Sainz a harmadik. Masquis Alfonso és Portago és Fernando Alonso vezethette spanyolként az olaszok autóját. Sainz első ferraris napján édesapja is a helyszínen volt. A teszt után egy videóban mesélte el élményeit.

“Ezt a napot sosem felejtem el! Hajnalban keltem, mert még volt egy meetingünk is. Életem egyik legnagyszerűbb élménye volt, amikor a pályára érkezve láttam a Ferrarit, rajta az 55-ös rajtszámmal! Nagyon vártam, hogy autóba ülhessek. Az első kör pedig kivételes élmény volt…Elégedett vagyok azzal, ahogy a nap zajlott. Elég sűrű programot teljesítettünk. Teljesen megismerkedhettem a csapattal. Minden más lesz ahhoz képest, amihez tavaly hozzászoktam. Örültem, hogy édesapám is itt volt ebben a számomra fontos pillanatban. Köszönettel tartozom Mattiának, Laurent-nak és az egész Ferrarinak a szívélyes fogadtatásért és a nagyszerű első napért. Nagyon boldog vagyok. Nem is reménykedhettem volna jobb kezdésben..”- mondta Carlos Sainz