Az elmúlt évben sok kritika érte az orosz futamot. Úgy tűnik, hogy jövőre már máshol rendezik meg az Orosz Nagydíjat. Egyes hírek szerint Szentpétervárra költöztetik a Száguldó Cirkuszt.

Már régóta olyan híreket lehet hallani, miszerint máshol rendeznék meg az Orosz Nagydíjat. A kérdés csak az volt, hogy hol. Az Igora Drive-pálya az esélyesek között lehet. Ezt a pályát is Hermann Tilke tervezte és MotoGp futamnak többször otthont adott már. A pálya vezetése bízik abban, hogy hamarosan F1-es futamot is rendezhetek Szentpéterváron.

Az Igora Drive-pálya 4,086 km hosszú. 16 kanyart tartalmaz. Felépítése 192 millió dollárba került. A pályán tartott eseményekről a Doppingellenes Világügynökség dönt. Két évvel ezelőtt felmerült, hogy Szocsiból átköltöztetnék az F1-et Szentpétervárra. Ezek a tervek meghiúsultak. A pályának legalább négy kilométeresnek kell lennie. Még mindig szükség van néhány változtatásra. A Speedweek információi szerint a médiaközpont méretén is változtatniuk kell. A versenypályának is át kell esnie némi változtatáson.