Juan Manuel Correa is részese volt annak a 2019-es spai balesetnek, melyben Antoine Hubert életét vesztette. Másfél év kihagyás után újra rajthoz állhat.

Juan Manuel Correa eredményes pályafutást tudhatott magáénak az alacsonyabb sorozatokban. Korábban gokartvilágbajnok volt, aztán a Lotus, majd az Alfa Romeo támogatását élvezve. Az F2-es bemutatkozó éve ígéretesnek indult. Kétszer dobogóra állhatott, de a 2019-es Belga Nagydíj mindent megváltoztatott.

Juan Manuel Correa is részese volt annak a balesetnek, melyben Antoine Hubert életét vesztette. Ő volt az, aki a francia pilóta autójába oldalról belecsapódott. Kettős lábtörést szenvedett. Három hétig volt mesterséges kómában. Az orvosok már amputálni akarták a lábát. Ő nem adta fel és a hosszú, gyötrelmes felépülési folyamatot választotta. Újra versenyezni akar és szeretne bekerülni az F1-be. Másfél évvel a horror baleset után visszatérhet az F3-as sorozatba. A Correa az ART versenyzőjeként állhat rajthoz.

“Nagyon boldog vagyok, hogy visszatérhetek. Hálás vagyok az ART Grand Prix-nek. Nagyon sokat jelent számomra, hogy hisznek bennem és visszatérésemben. Az F3 átmeneti év lesz. Célom az, hogy bejussak az F1-be. Sokat kell tanulnom, mert kihagytam másfél évet. Nem fogok nyomást helyezni magamra. Nyújtom, amit bírok. Már az is győzelem, hogy azt csinálhatom, amit szeretek……”- mondta Juan Manuel Correa.