Hiába mutatták be a 2021-es versenynaptárat. Még így sok kérdés merül fel az idei szezonnal kapcsolatban. Vietnámba nem látogat el az F1. Helyére több helyszín is esélyes. egyes hírek szerint Bahrein pótolhatja a kieső futamot.

A vietnámi és a kínai futam kiesett a naptárból. Az utóbbi futam megrendezését csak elhalasztották, de megrendezése idén is kérdésessé vált. Mindenki arra számított, hogy ismét a 2020-ban bizonyító Portimao-Imola pároshoz fordul az F1.

Imola már biztos hellyel rendelkezik. 2021-ben a második futamot itt rendezik meg. A Portugál Nagydíjról még nem kaptunk hivatalos bejelentést. Portugáliában a vírus harmadik felvonása zajlik. Január 28-án rekordszámú, 16,432 fertőzöttet azonosítottak. Pedig tavaly ősszel még korlátozott számban nézőket is beengedtek a versenyre. Idén kérdésessé vált a verseny megrendezése is.

Így a FOM elkezdte felmérni az új lehetőséget. Legalábbis a holland Racingnews így értesült. Ennek értelmében a szezonnyitó Bahreini Nagydíj után ismét maradna a Közel-Keleten az F1. Így két futamot rendezhetnének Szahírban. Egyes hírek szerint visszatérhet a mezőny Bahreinben, és ismét az F1 használatba újra igénybe vehetné a bahreini külső vonalvezetést. Ross Brawn korábban azt mondta, hogy örülne, ha újra használhatnák a szokatlan pályarészt. ez azt is jelentené, hogy az imolai futamot egy héttel eltolnák. Bahreinben rajtolhatna el az F1 idei szezonja. A mezőny maradna Bahreinben. Már a szezon első három hétvégéjén futamot rendeznének és tripla hétvégével indulna az F1 2021-es szezonja.