Az Aston Martin jelezte, hogy Sebastian Vettel-nek már most is voltak hasznos visszajelzései. Annak ellenére, hogy még nem vezethette az idei versenygépet.

A négyszeres volt világbajnok hat szezont töltött a Ferrari csapattal. Idén csapatot váltott és kezdi meg a munkát új csapatnál, az Aston Martin-nál. Az Aston Martin reméli, hogy Vettel tapasztalatával fejlődnek és Vettel visszanyeri korábbi formáját. Carlos Sainz (Ferrari), Yuki Tsunoda (AlphaTauri) és Mick Schumacher (Haas) tesztelhetett. Vettel-nek erre nem volt lehetősége. A német versenyző csak a szezon előtti teszteken ülhet autóba.

“Sebastian világbajnoki tapasztalatokat hoz a csapathoz. Mérnökeinek már most átadott olyan adatokat, melyek hasznosak lehetnek. Segít nekünk az autó felépítésben. Például, hogy hova kell tenni egyes kapcsolókat az autó könnyebb vezethetősége érdekében. Idén már szimulátorozott és összehasonlította másokkal. Ez már csak jobb lesz. Rövid időt töltött a csapattal, de már most hasznos információkat adott át. Még nem is vezette az autónkat. Még mindig sokat tanulhatunk tőle, és ezáltal fejlődhetünk…..”- mondta Otmar Szafnauer.