Pár héttel ezelőtt jött a hír, hogy az Ausztrál Nagydíj helyszínen változtatásokat eszközölnek. Akkor még csak a bokszutca kiszélesítéséről volt szó. A szervezők a nyomvonalat is változtatnak.

A melbourne-i Albert Parkban található F1-es pálya 1996-ban mutatkozott be a sportágban. Pár alkalomtól eltekintve szinte minden évben itt kezdődött el az adott szezon. Idén is így lett volna, ám a koronavírus-járvány felülírta ezeket a terveket. Az eredeti terv szerint a futam után kezdtek volna be az átépítésbe és felújításba. Az Ausztrál Nagydíjat novemberre halasztották. Így a szervezők elkezdték a felújítást. A folyamat első szakasza már kész is. A bokszutca két méterrel szélesebb lett. A szervizutat a célegyenestől elválasztó falat pedig közelebb helyezték a rajtrácshoz a füves sáv kárára. Ezzel a lépéssel idén már nagyobb lesz a megengedett bokszutcai sebesség is.

Második lépésként a nyomvonalon is változtatnak. A pálya 9-10-es nagy fékezést igénylő, lassú kanyarjait felváltja egy gyors ív, melyet az eddig is tempós sikán, a 11-12-es kanyarok követtek. A változtatás célja, hogy a 13-as kanyar féktávján több előzést láthassunk. A munkálatok zárásaként az egész versenypályát újraaszfaltozzák – erre 1995 óta nem volt példa az Albert Parkban. Nem csak az melbourne-i pályát alakítják át. A barcelonai pálya is átalakításokon esett át. A hátsó egyenes végén található 10-es kanyar újraalkotásával: az eddigi éles balost egy lágyabb ív váltotta fel, melyet egy hasonló jobbkanyar követ a már ismert pályarészek előtt.