Romain Grosjean tavaly elköszönt az F1-től és az IndyCarban folytatja a versenyzést. A Dale Coyne Racing csapatához szerződött. A francia versenyző úgy gondolja, hogy az F1-ben már az első kanyarban kialakul a végeredmény. Az IndyCar ettől izgalmasabb.

Romain Grosjean több szezon húzott le az F1-ben. Tavaly év végén távozott a Száguldó Cirkuszból, miután a Haas nem hosszabbította meg a francia szerződését. Az IndyCar sorozatban próbál szerencsét. Azonban az ovál pályákon nem áll rajthoz. Elmondása szerint az IndyCar kiszámíthatatlanságát tartotta vonzónak. Ez hiányzik az F1-ből.

“18 óra és 36 perc IndyCar versenyzés az elmúlt hónapokban. Úgy gondolom, hogy az izgalom abból fakad, hogy a Forma-1-ben már az első kanyar után tudni lehetett a végeredményt, mivel mindenki tisztában van az autók versenytempójával. Pár dolog változhat, de nem annyi, mint az IndyCar-ban.”- mondta Romain Grosjean, aki a felépüléséről is mesélt.”Az erő 90 százalékban visszajött, ami nagyon jó. Kezdetben az első korlátozás a bal hüvelykujjam (sérült) szalagja lehet, mert ezt csak az idő gyógyítja meg. Nagyon fegyelmezett voltam, és betartottam a doktor utasításait, aki Genfben egy kézspecialista. Benne igazán megbízok…..Nagyon várom az új kihívást. Kérdést, hogy miként fog menni az első kör a versenyen április 18-án. Nem riaszt meg, hogy kocsiba kell ülnöm és egyedül kell tesztelnem. Vezetni a versenyen… nem tudom.”- zárta a francia pilóta.