Csütörtök este kaptuk a hírt. Bahrein bejelentette, hogy rajongók előtt kívánja megtartani a szezonnyitó futamot. A beoltott és a koronavároson átesett szurkolókat engedik be a lelátókra.

Az egész világon elkezdték oltani az embereket a vírus ellen. Úgy tűnik, hogy ez lehetőséget teremt az F1-nek is. Ismét rajongók előtt rendezhetnek futamot. Tavaly több futamot zárt kapuk mögött tartottak meg. Most azonban újra kinyitnak a kapuk a nézők előtt. A bahreini rendezők csütörtökön jelentették be, hogy ismét jegyértékesítésbe kezdtek. Azok a szurkolók, akik beoltatták magukat, illetve nemrég gyógyultak fel a koronavírus okozta megbetegedésből, újra beléphetnek a futamok ideje alatt a pályára.

A részvételre való jogosultságot a BeAware applikáción keresztül követik nyomon. A teljesen beoltott egyéneknek a második oltást követően két hetet kell várniuk, hogy zöld utat kapjanak. A koronavírusból felépült betegek esetén szintén két hetes időintervallumot határoztak meg. A rajongóknak ugyanúgy maszkot kell hordaniuk és egészségügyi szűrésnek vetik alá őket. A társadalmi távolságtartás szabályai természetesen itt is érvényben maradnak.