A Haas két újonc versenyzővel vág neki a 2021-es szezonnak. Günther Steiner nem szeretné, ha a debütáló pilóták felelnének az F1-től. Az amerikaiak csapatfőnöke bajnokokat akar neveli a Haas-nál.

Nyikita Mazepin és Mick Schumacher időn debütálhat az F1-ben. Biztosak vagyunk abban, hogy sokan figyelik majd a két versenyző teljesítményét. Günther Steiner nem szeretné, ha nyomás lenne az újoncokon. Ez egy átmeneti év lesz és a tanulásra szánják az új szezont. A Haas csapatfőnöke arra is kitért, hogy globális világjárvány is jelentősen megnehezítette a csapatok dolgát. Nem biztos, hogy az előzetesen tervezett kezdésre készen álltak volna.

“Nem akarjuk, hogy félelemmel közelítsenek az F1-hez. Ha újonc vagy, akkor a szint magasabb. Kicsit bizonytalan vagy és félsz. Először ki kell építeni az önbizalmat. Ezt akarom elérni a fiúkkal….Remélem egyszer bajnokok lesznek. Örülnék neki. Kettejük közül Mick felkészültebbnek tűnik. Vezette már a Haas 2020-as autóját és a Ferrarit is. Többet dolgozott szimulátorban is. Remélhetőleg Nyikita hamarosan utoléri……”- árulta el Günther Steiner.