Magyar idő szerint 13:00 órakor folytatódott a szezon előtti tesztelés. A szél erősen fújt és a látási viszonyok is romlottak. Elég sok por került a pályára.

13:01-kor zöldre váltott a lámpa, de egyelőre senki sem merészkedett ki a pályára. A szél erős volt. A porvihar miatt a látási viszonyok is romlottak. Nyolc percnek kellett eltelni ahhoz, hogy autót lássunk a pályán. Esteban Ocon kimerészkedett a pályára. Az Alpine úgy löki ki oldalra a homokot, mint az esőben az esőgumi.

Charles Leclerc autója megadta magát a délelőtti tréing végén. A tréning első perceiben sem lehetett tudni, hogy mi okozta a technikai gondot az olaszoknál. Ocon után Mazepin is kigurult a pályára. Az AlphaTauri újonca, Juki Cunoda is beült az autójába. Az Aston Martin nem csak a homok miatt nem gurult ki a pályára. Elektronikai hibát találtak az AMR21-es versenygépben. Brundle azt mondta, hogy a pilóták sokkal óvatosabbak voltak. Verstappen hamar felváltott, Cunoda messze nem padlógázzal gyorsított ki. Mazepin 10, Cunoda és Giovinazzi egyelőre 5-5 kört teljesített. 40 perc telt el a délutáni edzésből. Norris, Sainz, Hamilton és Stroll még egy kört sem tett meg. Mazepin, és a Williams tesztpilótája visszatért a pályára. Lassan tisztul az ideális ív. A szél erőssége is csillapodott. 53 perccel a boksz nyitás után Lando Norris és Carlos Sainz is a pályára merészkedett. Az Alpine videója jól szemléltette a látási viszonyokat:

58 percet kellett várni arra, hogy Lewis Hamilton is a pályára guruljon. Már csak Stroll vesztegelt a bokszban. Hamilton nem volt kint sokáig. Rádión azt kérte, hogy készítsék elő a másik pedálkészletét. A brit sokat csúszkált. A Mercedes még a többi autónál is rosszabbul kezeli ezeket a körülményeket. Leggyorsabb köre 1 másodperccel elmarad Giovinazzi legjobbjától. Az utolsó helyen állt a világbajnok. A köridők és a pálya állapota is javult. Giovinazzi a 4., Norris a 6. helyre ugrott fel. Norris a kemény gumikon érte el ezt az időt.

Másfél órája tartott a délutáni edzés. Egyre több autó gurult ki a bokszból. Verstappen és Sainz is kimerészkedett. A délután legnagyobb vesztese továbbra is Lance Stroll, aki az Aston Martin-nal még ekkor is a garázsban volt. Lewis Hamilton is ebbe a csoportba tartozik, aki eddig csak eggyel több kört tett meg, mint délelőtt Valtteri Bottas. Verstappen átvette a vezetést. 0,791 mp-et adott Ricciardo-nak. Ráadásul ugyanúgy a kemény gumikon! A holland versenyző ideje három másodperccel volt lassabb, mint Hamilton 2020-as pole-pozíciós ideje.

Sainz az 5. helyre ugrott fel. Szintén a kemények gumikkal volt kint a pályán. Mazepin forgott meg a 11-es kanyarban. Ez az első nagyobb hiba a délutáni edzésen. Másfél órával a délutáni program kezdete után Lance Stroll is kimerészkedett a bahreini pályára. A kanadai pilóta hosszú etapokkal kezdett. Két és fél órával a pénteki tréning vége előtt Verstappen tette meg a legtöbb kört. A holland versenyző már 86 körnél járt. A Mclaren és a Ferrari is szorgosan gyűjtögette a tesztkilométereket. A Mercedes le volt maradva. Két és fél órával a pénteki zárás előtt összesen 13 kört tettek meg. Valamit állítottak Hamilton versenygépén. 2 óra 41 perc telt el az edzésbél. Verstappen átvette Ocon-tól a legtöbb kört teljesítő pilóta címét. A holland versenyző 90 körnél tartott.

Cunoda a keményeken feljött a 4. helyre, csapattársa, Pierre Gasly mögé. Bottas, Stroll és Hamilton állt a tabella végén. A brit továbbra sem találta a ritmust. A 11-es kanyarban hibázott. Továbbra sem találta a ritmust a hétszeres világbajnok. A csúszkálás ellenére is javított az idején, ami csak a 13. helyre volt elegendő. A homokviharban lehetett megmondani, hogy melyik a Mercedes, és melyik az Aston Martin. Eközben Giovinazzi javított az idején. Az olasz versenyző a negyedik helyre lépett előre. Közepes abroncsokon futotta meg leggyorsabb körét.

A pénteki tesztből még két óra hátra van. 17 órakor jelentkezünk a maradék két óra történéseinek beszámolójával……