Pénteken megkezdődött a szezon előtti tesztelés Bahreinben. A csapatoknak mindössze három napjuk van arra, hogy felkészüljenek az idei világbajnokságra. Így minden megtett kör fontos lehet.

Elég váratlan eseményeknek lehettünk tanúi az első tesztnapon Bahreinben. Mondhatni izgalmas volt. Max Verstappen több mint 130 kört tett meg, addig a Mercedes szenvedett. Valtteri Bottas csak 6 kört teljesített. Váltóhiba miatt a bokszban vesztegelt. Lewis Hamilton délután autóba ülhetett, de furcsán viselkedett a Mercedes. A pálya első szektorában túlkormányzott volt, a harmadikban pedig alulkormányzott.

Mick Schumacher régi neve emlékeket idézett. A tabellán újra felvillant a legendás ’MSC’ felirat. A hétszeres világbajnok fia egyelőre csak 15 kört teljesíthetett, autója ugyanis szintén váltóhiba miatt kényszerült javításra. Gondja a Ferrarinak is volt. Charles Leclerc a teszt délelőtti etapjának utolsó perceiben volt kénytelen technikai hiba miatt megállni. A tesztsorozat második tesztnapján számos izgalmas kérdésre kaphatunk majd választ

Vajon sikerül megoldania a Mercedes-nek a problémát? Hogyan sikerül Sergio Perez bemutatkozása? Úgy érzem, érhetnek még váratlan meglepetések a szombati teszten is. A teszt reggel nyolc órakor veszi kezdetét. 12:00 óráig tart a délelőtti teszt, amit egy ebédszünet követ. 13:00 órától egészen 17 óráig tesztelhet a mezőny.

Mercedes: Hamilton (délelőtt), Bottas (délután)

Red Bull: Perez

McLaren: Ricciardo (délelőtt), Norris (délután)

Aston Martin: Vettel (délelőtt), Stroll (délután)

Alpine: Alonso

Ferrari: Sainz (délelőtt), Leclerc (délután)

AlphaTauri: Cunoda (délelőtt), Gasly (délután)

Alfa Romeo: Giovinazzi

Haas: Mazepin (délelőtt), Schumacher (délután)

Williams: Latifi