Nico Hülkenberg két évvel ezelőtt távozott az F1 rajtrácsáról. Tavaly három futamon állhatott rajthoz. Sergio Perez-t és Lance Stroll helyettesítette. A német versenyző azt mondta, hogy bármi megtörténhet és 2022-ben talán lesz esélye a visszatértére.

Tavaly még Nico Hülkenberg-nek is esélye volt a Red Bull ülésére. Sergio Perez a szezon végén egyre jobb eredményeket ért el és a Red Bull a mexikóit választotta. Hülkenberg korábban elmondta, hogy szívesen beült volna a Red Bull-ba. Nem rég olyan hírekkel is találkozhattunk, hogy a Mercedes és az Aston Martin is alkalmazná tartalékversenyzőként.

“Nyilván szívesen igazoltam volna a Red Bull-hoz, de nekik kell döntést hozniuk….”. kezdte Nico Hülkenberg. A bikáknál nem merült fel a tartalékos szerepek? “Ez sosem volt opció. Csak a versenyzői állásról volt szó, amit Checo szerzett meg. A Red Bull rögtön megállapodott Alex-el. Ő töltheti be a tartalékos szerepet. Így természetesen engem megkeresett néhány másik csapat erre az állásra. Visszatérés? Számomra fontos, hogy az F1 közelében maradjak. Meg kell ragadnom a kínálkozó lehetőségeket. Már a 2022-es évre is előretekintek. Bármi megtörténhet. Talán több esélyem lesz a visszatérésre.”- zárta Nico Hülkenberg.