A Red Bull úgy döntött, hogy Alex Albon helyére Sergio Perez-t szerződteti. A brit-thai versenyző a bikák tartalékosa lett. George Russell bízik abban, hogy Albon még visszatér és újra rajthoz állhat az F1-ben.

A thaiföldi pilóta elég nagy nyomásnak volt kitéve a 2020-as szezonban. Nagyon sok pletyka keringett Albon és a Red Bull körül. A szezon végén a bikák úgy döntöttek, hogy nem adnak neki több lehetőséget. Sergio Perez-t választották és szerződtették a thai versenyző helyére. Albon teszt és tartalékos versenyző szerepét töltheti be. Albon még csak 25 éves. Találhat még helyet magánbak az F1-ben. George Russell biztos abban, hogy barátja visszatér és újra rajthoz áll majd az F1-ben.

“Folyamatosan kapcsolatban vagyok Alex-el. Egyik legjobb barátom. Alex nagyszerű pilóta. Sok gondja volt a Red Bull-nál. Szerintem a közeljövőben vissza fog térni az F1-be. Biztos vagyok benne…..”-mondta a Williams pilótája az inews.co.uk-nak. Albon idén a DTM sorozatban is rajthoz áll. Russell szerint a kategóriában való verseny hatalmas kihívást jelent számára. A DTM nagyban eltér az F1-től. Ennek ellenére úgy gondolja, hogy Albon elég jó ahhoz, hogy a DTM-ben is jó eredményeket érhet el.

“A DTM hihetetlenül kemény bajnokság. Nagyon különbözik a Forma-1-től. Ezek a srácok profik abban, amit csinálnak. Ebben a sorozatban versenyezni nagy kihívás. Új területen kell helytállnia. Ez majdnem olyan, mintha megkérnénk Roger Federert, hogy menjen tollaslabdázni vagy fallabdázni. Itt is kell az ütő és a labda, de akkor is teljesen más sportág…..”- mondta George Russell.

Alex Albon korábban elmondta, hogy szeretne visszatérni az F1-be. A Red Bull-al, vagy az AlphaTauri-val állna újra rajthoz, de más ajánlatokat is szívesen fogad. Ha Russell-t szerződtetné a Mercedes, akkor a Williams-nél felszabadulna egy hely. Albon még ezt is számításba vehetné.