Úgy néz ki, hogy a Miami Nagydíj tervezete sokat változott. Valószínűleg az akadályok is elhárultak. Minden jel arra mutat, hogy 2022-ben megrendezhetik a Miami Nagydíjat.

A FOM és a Liberty Media már évek óta tárgyal Miami várossal. Szeretnének egy F1-es futamot rendezni az amerikai város utcáin. Úgy tűnik, hogy 2022-ben erre sor kerülhet. A Liberty Media szeretné bővíteni az F1 naptárát. Új helyszínekkel is tárgyaltak. Amerikában is több futamot szeretnének rendezni.

A belvárosi utcai versenyt először átköltöztették a Miami Dolphins NFL csapat stadionja köré. Azt is elérték, hogy a közutakat ne használhassák fel a vonalvezetéshez, hiszen a kérdéses 199th Street pont egy kertvárosi lakóövezetet köt össze a várossal. Rodney Harris, a városrész polgármestere egy olyan, a helyiek érdekeit figyelembe vevő csomag mögé állt be, amely a városvezetőség reményei szerint végre zöld utat adhat a Miami Nagydíjnak, számolt be a Miami Herald. A verseny szervezői 5 millió dollárt különítenek el kifejezetten a helyi lakosok, vállalkozások, éttermek támogatására. A Liberty Media más helyszínekkel is tárgyal. Afrikába is visszavinnék az F1 mezőnyét. Miami-ban 2022-ben, Afrikában 2023-ben rendezhetnének F1-es futamot.