A Red Bull-Honda remek teljesítményt mutatott Bahreinben. A japánok elégedettek voltak az új erőforrással. Toyoharu Tanabe Imolában erősebb eredményre számít.

Bahreinben pénteken és szombaton is a Red Bull tarolt. Max Verstappen megszerezte a pole-t. Pierre Gasly is bejutott a Q3-ba. Már a téli teszteken is látható volt, hogy nagyot fejlődött a Honda erőforrása. Toyoharu Tanabe is elégedett volt a látottakkal. Mégsem ment minden simán.

“A szezonnyitó futam eredménye bizakodása ad okot. A Honda motor minden területen jobban teljesített. Megszereztük a pole-t is. A versenyen a második, ötödik és kilencedik helyen végeztünk. Ennek ellenére nem volt egy problémamentes hétvégénk. Keményen dolgoztunk az elmúlt hetekben. Kielemeztük az adatokat. Beavatkozzunk, ahol szükséges. Tavaly izgalmas volt az imolai futam. Az AlphaTauri gyára mindössze 15 kilométerre található a pályától, szóval ez számukra hazai verseny. Ez is motivál minket arra, hogy remek eredménnyel zárjunk. Tavaly az időmérő rendben ment. A verseny nem tükrözte a bennünk rejlő potenciált. Ezúttal bízunk benne, hogy zökkenőmentes hétvégénk lehet.”- mondta Toyoharu Tanabe.