Az első szabadedzés legfurcsább balesetét Esteban Ocon és Sergio Perez hozta össze. A közvetítés alatt csak annyit láthattunk, hogy a Red Bull keresztben áll a pályán defektes gumival. Mi történt?

Az első edzést rengeteg közvetítési hiba hátráltatta. A csapatrádiózást nem hallottuk. Ami még bosszantóbb az az, hogy az autók belső kamerás felvételeit sem láthattuk. Sergio Perez és Esteban Ocon balesetét sem láthattuk. Sokan kíváncsiak lettek volna arra, hogy mi történt. Az összeért az Alpine jobb első, és a Red Bull bal hátsó kereke megsérült.

“Esteban lassított az ötös kanyarban. El akarta engedni Sergio-t. Ennek érdekében pedig belülre húzódott. A Red Bull gyors körön volt. A két autó egyszerre érte el a kanyarcsúcspontot, ahol minimális kontakt alakult ki közöttük. A két versenyző egyetértett abban, hogy nem sikerült megfelelően kommunikálniuk egymással a szándékaikat. A rádió problémák is rontottak a helyzeten. A pilóták megegyeztek abban is, hogy nincs felelőse az esetnek.” – írták a bírák a kiadott közleményben. Perez és Ocon is megúszta a büntetést. Helmut Marko szerint Sergio Perez volt a hibás. A mexikói pilóta nem figyelt eléggé az Alpine versenyzőjére

“Az a gond, hogy nem működtek a rádiók. Úgy tűnik, ez nehézséget okozott a legtöbb versenyzőnek. Nem is tudom, hogy akkor miért vannak visszapillantó tükreik. Egyértelműen Sergio hibája volt.”- mondta Helmut Marko.