Sergio Perez pénteken incidensbe keveredett Esteban Ocon-al. Helmut Marko szerint Perez volt a hibás. Elég éles kritikát fogalmazott meg. Szombaton azonban már dicsérte a mexikói pilótát.

Sergio Perez leginkább a versenyeken mutatta meg mire képes. Az egykörös tempójával még nem villantott. Imolában azonban megszerezte a második rajthelyet. A mexikói pilóta 0,035 másodperccel kapott csak ki Lewis Hamilton-tól. Perez szerint volt egy kisebb hibája a gyors körén. Ha ez nem lett volna, akkor a pole-t is elérhette volna. Sajnos a sportlexikonban nem szerepel a ‘volna’ szó. Így Perez kénytelen beérni a második hellyel, aminek természetesen nagyon örült. Helmut Marko-t és a Red Bull-t is lenyűgözte a mexikói teljesítménye.

“Sergio erős teljesítményt nyújtott. Ez még csak a második versenye velünk és lenyűgözött minket. Sergio fejlődése hihetetlen volt. Az, hogy már a második Red Bull-os időmérőjén ilyen erős eredményre volt képes, boldoggá tett minket. Sergio lágy gumikon rajt majd. Max és Lewis a közepeseken. Két autónk van elől. Mögöttünk négy autóval Valtteri. Remélem, hogy nem tud gyorsan felzárkózni az élmezőnyhöz. Így előnybe kerülhetünk.”- mondta Helmut Marko a Sky Sport-nak.