David Coulthard szerint George Russell-nek át kell gondolnia a történteket. Vállalnia kell a felelősséget. Ha nem, akkor a karrierje is veszélybe kerülhet.

Lehet, hogy nagyon sokági fogunk még beszélni a vasárnapi Russell-Bottas balesetről. Russell vasárnap mindenért Bottas-t hibáztatta. Lenyugodva azt mondta, hogy a finn nem hibázott, de neki is vállalnia kell a felelősséget. A brit véleménye megváltozott. Nem tudni, hogy azért, mert beszélt Toto Wolff-al. Vagy azért, mert átgondolta az esetet. David Coulthard szerint a karrierje is veszélybe kerülhet. Nemcsak a Mercedesnél, de az F1-ben is.

“Szerintem nem ez volt George legjobb pillanata. Ő a jövő sztárja. Nagyszerű versenyző. Nagyon racionálisan megnyilvánuló fiatal srác. Szerintem abban a pillanatban eluralkodott rajra az adrenalin. Ha elgondolkodik az eseten, akkor vállalni fogja a felelősséget. Ha nem, akkor a karrierje is veszélybe kerülhet. Az előzés közben George elcsípte a vizes füvet. Azt hitte, hogy Valtteri leszorította a pályáról. A balesetet az okozta, hogy George a DRS miatt túllépte az optimális sebességet, miközben jobbra mozdult. Ráfutott a fehér vonalra, a fűre, és ez beledobta a Mercedes oldalába. Volt elég hely. Szerintem George hibázott. Valtteri a bal oldalon volt ebben a pillanatban. A baleset a tapasztalatlanság hiányából fakad.”- mondta David Coulthard a Channel 4.-nek.