Yuki Tsunoda szezonnyitó futama nagyon jól sikerült. A szezon második versenyhétvégéje már kevésbé. Az imolai időmérő edzésen összetörte az AlphaTaurit. A versenyen többször hibázott. A 12. helyen végzett. Még egy öt másodperces büntetést is kapott, amiért többször elhagyta a pálya vonalvezetését.

Yuki Tsunoda az utolsó helyről vághatott neki az imolai száguldásnak. Az esős körülmények lehetőséget teremtettek arra, hogy jó eredménnyel zárja a napot. Ez végül nem történt meg. A japán versenyző több alkalommal is hibázott. Többször figyelmeztették, hogy ne vágja le a kanyart. A figyelmeztetés ellenére is megtette. Így öt másodperces büntetést is kapott. Tsunoda tudja, hogy rengeteget hibázott. Számára ez elfogadhatatlan.

“Hibákat elkövetni zsinórban két napon át? Számomra ez nem elfogadható. Nem tudom elfogadni. Ebből csak tanulni tudok. Javulnom kell a következő futamra. A szombati időmérős baleset az én hibámból történt. A Q1-ben, látva az autó teljesítményét az egész héten, nem kell ennyire nyomnom. Nem tudom miért. Túl keményen nyomtam. Nem kellett volna.”- mondta Yuki Tsunoda.