Helmut Marko az imolai futam után azt mondta, hogy szerinte a Mercedes versenytempója jobb a Red Bull-énál. Sergio Perez és Yuki Tsunoda-ról is mondott pár szót.

Max Verstappen győzelmével zárult az Emilia-Romagna Nagydíj. A holland egy pontra közelítette meg a teballán Lewis Hamilton-t. Helmut Marko az osztrák Servus TV-nek adott interjút, amiben a hétvége eseményiről beszélt.

“Nem mi voltunk az esélyesek. A Mercedesnek jobb volt a versenytempója. ez a futamon is látszott. Egy körön mi voltunk a jobbak. Ebben a hűvös idő is közre játszott. Jelenleg a gumikezelésben is kicsit jobb a Mercedes. Hála Istennek Max nem pördült meg. Egy idei úgy tűnt, hogy ezt nem kerülhetjük el. Ezután már többé-kevésbé nyugodtan ment, sikerült megnyugodnia. Sergio nagyon jól ment az időmérőn. A semmiből jött fel a második helyre. Ekkor azt hittük, hogy minden rendben van. Azt gondolom, neki nem sikerült annyira gyorsan felmelegítenie a gumikat, mint Max-nak. Az újraindítás nem sikerült túl jól. Hiába raktuk fel a lágy gumikat. Kicsúszott és ott mindennek vége lett. Még a 10 másodperc büntetést is le kellett töltenie. Természetesen a 11. hely több mint bosszantó. Yuki Tsonoda? A futam után lehangolt volt. Gyorsak voltak. Bejutott volna a Q3-ba. Yuki már az első körén remek szektoridőket ment, azonban túlzottan magabiztos volt.”- mondta Helmut Marko.