Nyikita Mazepin teljesítette az F1 karrierjének második futamát. Az első körökben Nicholas Latifi-vel ért össze az orosz versenygépe. A Williams versenyzője a falban találta magát. Mazepin szerint Latifi nem tudta, hogy ott van mögötte.

Nicholas Latifi megforgott, majd visszatért a pályára. A Williams versenyzője azt gondolta, hogy az utolsó helyre esett vissza, mivel látta Sebastian Vettel-t elhaladni, aki a bokszból kezdte meg az imolai futamot. Tévedett. Mögötte Nyikita Mazepin érkezett. A Haas és a Williams kereke összeért és a falba forgatta Latifi versenygépét.

“Nem mentem le a fűre, tartottam a vonalamat a pálya legszélén. Biztos vagyok abban, hogy nem tudta, mögötte vagyok. Nem kérdés, hogy az ember felstresszeli magát, amikor éppen kicsúszás után visszatér a pályára, ezért sajnálatos a baleset, ami történt. Már jobban mentek a dolgok, mint legutóbb, Bahreinben. Rengeteg minden történt ezen a futamon, esőgumikkal rajtoltam, amire előtte eleve nem is számítottunk, hiszen nem sokkal korábban még sütött a nap, aztán még egy piros zászló is bezavart. Nem baj, hogy ennyi dolog történt. Remek tanulási lehetőséget adott számomra még a mezőny végén is és jó, hogy eljutottam a kockás zászlóig……”- mondta Nyikita Mazepin.