Kimi Räikkönen az imolai futam után 30 másodperces büntetést kapott. Így elbukta idei első pontjait. A finn versenyző nem érti, hogy miért kapott büntetést, mivel senki nem figyelmeztette arra, hogy szembe menne a szabályokkal.

Kimi Räikkönen a kilencedik helyen végzett az imolai futamon. A futam után harminc másodperces büntetést kapott. Így a pontjait is elvették. A finn azért kapott büntetést, mivel a 3-as kanyarban történt kicsúszását követően nem hajtott ki a bokszba, illetve mert egy körrel később nem vette vissza a pozícióját. Raikkönen nem érti, hogy miért kapott büntetést.

“Nem emlékszem, hogy bárki is figyelmeztetett volna. Nem tudok erről mit mondani. A büntetés miatt nem kaptunk pontokat, de legalább a teljesítményünk rendben volt. Trükkösek voltak a körülmények. A rajtunk jól sikerült. A rajt után semmit sem láttunk a vízfüggöny miatt. A piros zászlós fázis után szenvedtünk. Ezen a pályán nehéz előzni. Így tartottuk a pozíciónkat. Nem voltunk túl erősek Imolában. Portugáliában esősebbek leszünk. Az előző futamon közel voltunk a pontszerzéshez, ilyen körülmények között pedig a pontok környékén végezhetsz, ha nem kerülsz bajba. A megfelelő helyeken jó volt a tempónk, és próbáljuk magunkkal vinni a pozitív dolgokat.”- mondta Kimi Raikkönen.