Még idén is változhat az F1 programja. Nürburgring 2021-ben is kész vendégül látni a királykategória mezőnyét, ha felszabadul egy hely a naptárban.

A nürburgringi pálya 2020-ban újra feltűnt az F1 naptárában, mivel koronavírus-járvány miatt számos helyszínt törölni kellett. Imola és a Portugál pálya idén is helyet kapott, de német helyszín nem. A német szerezők készek egy újabb futam megrendezésére.

A világjárvány még mindig tombol. Úgy tűnik, hogy Európában visszavonulóban van a harmadik hullám, de a világ több pontján még tetőzik. A napokban ugyanis fölmerült, hogy Kanada zárt kapuk mögött rendezne futamot, de az FIA több pénz kérne a monterali pályától. Helyzetük kilátástalan. Lehet, hogy a Kanadai helyszín idén is kiesik a naptárból. Sajtóhírek szerint Törökország és Bahrein lehet a választott beugró, de a Nürburgring szóvivője jelezte, velük is számolhatnak még.

“Ha az F1 vezetése idén is hasonló feltételekkel kíván futamot rendezni, akkor nyitottak vagyunk egy újabb verseny megrendezésére. „Az álláspontunk változatlan. Biztosítani kell, hogy a verseny legalább ne legyen veszteséges. Ellenőriznünk kell a megvalósíthatóságot, elvégre a 24 órás futam, Németország legnagyobb motorsportos eseménye, nem sokkal a jelzett időpont előtt lesz…..”- jelentette ki a Nürburgring szóvivője.