1994 május 1-jén rendezték meg a San Marino-i Nagydíjat, Imolában. Ez a futam mindenkinek emlékezetes maradt. Az időmérő és a futam is tragédiába torkollott.

Ayrton Senna-t mindenki ismerheti. Még az is, aki soha sem követte az F1 sorozatát. A mai napig ememlékezünk arról az emberről, aki három bajnoki címet nyert. Sokan mai napig hősként, legendaként és harcosként gondolnak Senna-ra.

Senna gokarttal kezdte versenyzői pályafutását, majd 1983-ban megnyerte a brit Formula–3-as bajnokságot. A következő évben a Toleman csapattal debütált a Formula–1-ben, de 1985-ben a Lotus csapathoz szerződött, ahol három év alatt hat futamgyőzelmet szerzett. 1988-ban a korszak egyik legjobb versenyzőjének, Alain Prost-nak lett a csapattársa a McLaren-él, Senna pedig hosszú és heves küzdelem árán megnyerte a világbajnokságot, amely eredményt 1990-ben és 1991-ben sikerült megismételnie.

Későbbi McLarenes idényeiben Senna futamokat nyert, és bár 1993-ban az egyéni világbajnokság esélyese volt, de végül másodikként végzett Prost mögött, annak ellenére, hogy abban az időben már a Williams csapat dominált a sportágban. Az 1994-es évadra ő is a brit istálló versenyzője lett, de a szezon harmadik futamán, a San Marinó-i Nagydíjon halálos balesetet szenvedett.

Sennát több ízben is a legjobb és a legnagyobb hatású Formula–1-es versenyzőnek választották különböző motorsporttal kapcsolatos felméréseken. Ismert volt az időmérő edzéseken nyújtott kiemelkedő teljesítményeiről, hiszen 162 futama során 65 pole-pozíciót szerzett. Edzéselsőségeinek rekordját csak Michael Schumacher tudta megdönteni tizenkét évvel később, a 2006-os San Marinó-i nagydíjon, Lewis Hamilton pedig a 2017-es évadban szerezte meg 69. pole-ját, amivel mindkettejük eredményét túlszárnyalta. Senna hat győzelmet aratott Monte Carlóban, de a mai napig rekordnak számít az e pályán szerzett 1989 és 1993 közötti egymás utáni öt futamgyőzelme is. 2000-ben ünnepélyes keretek között bekerült a Nemzetközi Motorsportok Hírességeinek Csarnokába. Általános nézet szerint ő volt minden idők egyik legnagyobb Formula–1-es versenyzője, több millió embernek volt példaképe. Elszántságával sok versenyen kitűnt a mezőnyből.

Halála miatt a brazil kormány háromnapos nemzeti gyászt rendelt el. Temetésén sok autóversenyző jelent meg, köztük Alain Prost, Damon Hill és Emerson Fittipaldi is. A São Paulói Morumbi temetőben helyezték örök nyugalomra. Az imolai versenypálya legveszélyesebb szakaszait, köztük a végzetes Villeneuve– és Tamburello kanyarokat átépítették. Mindkettejükbe a sebességet jelentősen csökkentő S-kanyarokat (sikánokat) építettek be – a tragikus versenyhétvégét követően az aszfaltcsík csak így maradhatott a grand prix versenynaptárában.