Fernando Alonso teljesítette a Portugál Nagydíjat. Nem is rosszul. Visszatérése után megszerezte első pontjait az F1-ben. A spanyol bajnok a nyolcadik helyen végzett.

Fernando Alonso két év kihagyás után tért vissza az F1-be. Bahrein után Imolában sem tudott pontot szerezni. Korábban azt mondta, hogy még nem tudott mindent kihozni az autóból. Davide Brivio, az Alpine sportigazgatója az imolai futam után elárulta, hogy a fejlesztési csomagjuk más pályákon még jobb lehet

“Jó futam volt. Élveztem. Harcoltunk a Mclaren-ekkel és a Ferrarikkal. Ez elképzelhetetlen volt Bahreinben és Imolában is. Úgy érzem, hogy nagyot léptünk előre. Nem tudom, hogy mi történt szombaton. Miért nem volt tapadásom. Az időmérő kicsit bekorlátozta a mai versenyemet is. Jó lett volna előrébb rajtolni. Próbálok javulni a következő szombatig. Spanyolországba, majd Monacóba utazunk. Ezeken a pályákon nem lehet előzni. Az időmérőt leszámítva jó hétvégén volt. Elégedett vagyok…….”- mondta Fernando Alonso a Sky Sports-nak.