Kimi Raikkönen az imolai futam után büntetést kapott. A finn versenyző kicsúszott és a biztonsági autó mögött visszavette az elvesztett pozícióit. Az FIA úgy döntött, hogy felülvizsgálja az esetet.

Kimi Räikkönen az imolai futamon a kilencedik pozícióban ért célba. Utólag 30 másodperces büntetéssel sújtották arra hivatkozva, hogy a megpördülése után nem vette vissza a pozícióját a safety car-vonalig. Azóta az FIA is elismerte, önellentmondásosak voltak a szabályok. Az Alfa Romeo sem hagyta annyiban az ügyet. Óvást nyújtottak be.

“A safety car mögött haladva Kimi kipördült, és több pozíciót vesztett. Rögtön az volt a célunk, hogy visszaszerezze a helyét. Kimi-t a pozíció visszavételére kértük. Nem voltunk abban biztosak, hogy felvezető körön vagyunk, vagy pedig a safety car mögött haladunk. A tisztánlátás érdekében az FIA-tól kértünk segítséget……”- mondta Xevi Pujolar, a csapat pályamérnöke. Az FIA úgy döntött, felülvizsgálják az ügyet.

Az FIA megvizsgálta az esetet. Végül elutasították az Alfa Romeo fellebbezését. Így nem vonják vissza Kimi 30 másodperces büntetését, és nem kapja vissza a 2 pontját sem.