Charles Leclerc nem teljesített túl jól a portugál időmérőjén. A vasárnapi futamon a hatodik helyen látta meg a kockás zászlót. A Ferrari pilótája nem elégedett az elért eredménnyel. Következetesebb teljesítményt vár el magától.

Charles Leclerc időmérős körülmények között újdonsült csapattársától. A futamot a hatodik helyen zárta. Értékes pontokat szerzett a Ferrarinak. Carlos Sainz nem szerzett pontot. A 11. helyen zárta a Portugál Nagydíjat. Leclerc ennek ellenére nem elégedett az elért eredménnyel.

“Elnézést akarok kérni. Csalódást okoztam. Azt hiszem, hogy nagyszerű döntést hoztunk, amikor a kemény keverékű abroncsok mellett tettük le a voksunkat. A közepeseken sokat szenvedtünk, nemcsak én, de Carlos is. Én az elsőben, Carlos pedig a másodikban. Sokat szenvedtünk a szemcsésedéstől ezen a keveréken. Nem tudom megmondani, hogy miért történt így. Papíron ez tűnt az ideális választásnak, de ahogy elkezdődött a verseny, mi csak szenvedtünk. Ha visszatekintek a teljes hétvégére, nem végeztem valami remek munkát pilótakén. Nem hoztam ki a maximumot az autóból, nem nyújtottam konzisztens teljesítményt. A 8. helyről nem sok jót tehettünk, ám mégis megcsináltuk, de ha a hétvégét nézem, jobb munkát is végezhettünk volna…..”- mondta Charles Leclerc.