Max Verstappen meglepődött, amikor elvették tőle a gyors körért járó pontot. A Red Bull istálló is felháborodott. Az FIA versenyigazgatója úgy véli, hogy egyértelmű volt az ítélet.

A Portugál Nagydíj hétvégén megint többször előkerült a pályahatárok betartásának témája. Max Verstappen egy pole pozíciót érő kört rakott össze, de egy pályaelhagyás miatt elvették a körét. A futamon övé volt a leggyorsabb kör, de ezt a kört is elvették és a vele járó egy pontot is. Verstappen furcsállta a dolgot. A Red Bull vezetősége ennél is tovább ment. Helmut Marko tanácsadó a „szabályokkal való zsonglőrködésnek” nevezte az esetet. Michael Masi, az FIA versenyigazgatója elmagyarázta, hogy miért volt jogos az ítélet.

“Miután áttekintettük, mi történt pénteken, láttuk, hogy a 14-es kanyart sokkal szélesebben használják. Tavaly ebből nem volt gond. Idén igen. Ezért a versenyhétvégére kiadott jegyzetben azt írtam a versenyzőknek, hogy hasonlóan használják a piros-fehér rázókövet, mint az 5-ös kanyarban. Elmondtuk nekik. Ha tartós előnyre tesznek szert azáltal, hogy túlmennek a rázókövön, például úgy előznek meg egy autót, gyorsabbak az adott miniszektorban vagy bármi, akkor azt megnézzük. Max elhagyta a pályát, és mindenkinél gyorsabb volt abban a miniszektorban, amivel megfutotta a leggyorsabb kört, amely világbajnoki pontot ért volna……”- magyarázta Michael Masi.