Mick Schumacher egész jól teljesített a Portugál Nagydíjon. Úgy véli, hogy lehetett volna jobb is. Akár még George Russell-t is elkaphatta volna. A hétszeres bajnok fia Nicholas Latifi-vel csatázott és meg is előzte a Williams pilótáját.

Mick Schumacher a 17. helyen végzett Portugáliában. Több, mint egy percet vert csapattársára, Nyikita Mazepin-re és sikerült megelőznie Nicholas Latifi-t is. Schumacher eddigi legjobb F1-es hétvégéjét tudhatta maga mögött. Mindent leszámítva maradt bennem egy kis csalódottság is. A Haas pilótája még Russell-t is el akarta kapni.

“Kihívásokkal teli futamon vagyunk túl. Nagyon nehéz itt előzni. Hosszú körökön át szorosan követtem az előttem lévőt, és a középmezőnyben nem egyszerű az előrejutás. Ha ennyire közel vagy valakihez, akkor gyorsan elfogynak az abroncsaid. Onnantól kezdve pedig nehezebbé válik. Sikerült hibára kényszerítenem a Williams-t. Utána szabadon mehettem. Megmutattuk, hogy milyen a valós tempónk. Ha sikerült volna hamarabb túljutom Nicholas-on, akkor George-al is harcolhattam volna. Igazából csak egy tiszta versenyt akartunk. Célba akartunk érni. Ez volt az elsődleges cél. Ez sikerült, és minden jól ment végül.”- mesélte Mick Schumacher.