Daniel Ricciardo elég gyenge teljesítményt nyújtott a Portugál Nagydíj időmérő edzésén. Az ausztrál versenyző elmondta, hogy nem engedheti meg még egyszer magának.

A pénteki edzések alapján úgy tűnt, hogy Daniel Ricciardo összeszokott a McLaren 2021-es autójával. Bevallotta, hogy rengeteget dolgozott a szimulátorban. A vezetési stílusán is változtatott. Szombaton elég rossz teljesítményt nyújtott. Kiesett a Q1-ben. A versenyen a kilencedik helyen zárt.

“Nem volt elfogadható a részemről a szombati teljesítményem. Legyen bármilyen trükkös a körülmény, magas mércét állítottam fel magammal szemben. Pár apró hibával sem szabadna kiesnem a Q1-ben. Blokkoltak a hátsó kerekek és többször elvesztettem az autó hátulját. Szerintem a kanyarbejáratokon az autó egyensúlya nagyon keskeny vonalon táncol. Úgy hiszem, van még mit tanulnom az autó beállításával. Lando jelenleg jobban vezetni az autót…….Most először izgatottan várom a Spanyol Nagydíjat. Imádom Barcelona-t. Jó alapot jelenthet az, hogy ismerem a pályát, jó a tapadás, magas leszorítóerő kell, minden adott ahhoz, hogy nyomni lehessen neki mindenféle kifogások nélkül.”- mondta Daniel Ricciardo a Motorsport szaklapnak.