Carlos Sainz nagyon jól teljesített a szombati időmérőn. Jobb időt autózott, mint Charles Leclerc. A rajtja is jól sikerült. A futam közepén minden elromlott. A gumikkal kapcsolatos elhibázott stratégia megfosztotta őt a TOP10-től

Carlos Sainz erős pontszerző helyen autózott. A Ferrari úgy döntött, hogy korán kihívja a bokszba. Így akarták megelőzni Lando Norris-t. A terv majdnem működött, hiszen a spanyol épphogy nem tudta megelőzni a britet. Túl sokat kockáztattak. Sainz közepes gumijai elfogytak. A 11 helyen ért célba.

“A rajt jól sikerült. Minden jó volt a 24. körig. Közepesekre váltottam, hogy megelőzzem Lando-t. Keményen nyomtam, hogy elé kerüljek. Aztán előjött a szemcsésedés, és még mindig sok kör volt hátra. Az autó nagyon alulkormányzottá vált. Sok pozíciót buktam. Nem számítottunk erre a teljesítményre a közepeseken. Tudtuk, hogy a gumik első köre nagyon fontos. Jól kell velük bánni, nem szabad túlságosan nyomni. Kockázatos döntést hoztunk. Elhasználtam az első gumikat. Elveszett a tempóm is. Kritikus akarok lenni. Ez nem volt egy jó verseny a számunkra. Minden megvolt ahhoz, hogy a top 5-ben végezzek. Egész hétvégén megvolt a tempó. Csináltunk pár hibát a kritikus pillanatokban. Tanulnunk kell ebből, aztán erősebben kell visszatérnünk. Ez része a szezon elkezdésének, amikor is meg kell érteni a gumikat, a csapatot, az autót. Biztos vagyok benne, hogy innen csak növekedni fogunk….”- mondta Carlos Sainz.