Nico Rosberg korábban több tanácsot is adott Max Verstappen-nek. A német pilóta nyilatkozatában arra utalt, hogy miként győzhetné le Lewis Hamilton-t. A holland pilóta nem kér Rosberg tanácsaiból.

A Red Bull versenye elég ígéretesen indult. Max Verstappen a biztonsági autós fázis után megelőzte Lewis Hamilton-t. Majd Valtteri Bottas-t is támadta. Elkövetett egy kisebb hibát. Ezt Hamilton kihasználta és visszaelőzte Verstappen-t. Végül másodikként ért célba. Nico Rosberg rámutatott a Verstappen és Hamilton délutánja közötti kontrasztra. A holland pilóta azonban nem kér a Mercedes korábbi versenyzőjének tanácsaiból.

“Nincs szükségem Nico-ra ahhoz, hogy tudjam, mennyire jó Lewis. Jól tudom, hogy mennyire jó. Máskülönben nem nyert volna ilyen sok bajnokságot. Szerintem közülünk senkinek sincsenek illúziói annak kapcsán, mennyire nehéz ez. Nagyon szoros a csata. Az egész csapat a maximumot nyújtja, hogy a lehető legfelkészültebben érkezzünk a versenyekre. A nyomás hatalmas mindannyiunkon, de nagyon tiszteljük egymást mi hárman, és a többi versenyzővel is…..”- mondta Max Verstappen.