Sebastian Vettel hosszú kihagyás után bejutott a Q3-ba. Hiába. Nem tudta pontra váltani a szombati jó szereplést. A négyszeres bajnok szerint a tempó hiányzik az Aston Martin-nál.

Sebastian Vettel utoljára tavaly a Brit Nagydíjon jutott be a Q3-ba. Tizenhat versenyhétvégét kellett arra várni, hogy újra a legjobb 10-ben láthassuk. Hiába indult a top-10-ből. Nem tudott pontot szerezni. A négyszeres bajnok csak a 13. helyen szelte át a célvonalat. Csapattársa, Lance Stroll a 12. helyen látta meg a kockás zászlót.

“nagyon nehéz futamunk volt. Hosszú etapunk volt a közepes gumikon. Tíz kör után nehéz volt közel maradni az előttünk haladó csoporthoz. Végül ki is kaptunk. Összességében úgy tűnt, egyszerűen nem volt elég jó a tempónk ahhoz, hogy pontot szerezzünk. Úgy érzem, hogy egyre jobban megismerjük az autót. A tempónk még hiányzik. Ezen dolgoznunk kell. Nem hiszem, hogy más stratégia bevált volna. Összességében nem volt elég jó tempónk és kiegyensúlyozottságunk ahhoz, hogy a pontokért csatázó csoporttal maradjunk…….”- mondta Sebastian Vettel az F1.com szakoldalnak.