Sokáig úgy volt, hogy zárt kapuk mögött rendezik meg a 2021-es Spanyol Nagydíjat. A járványügyi intézkedéseken lazítottak. Így Barcelona is megnyithatja kapuit a szurkolók előtt.

Mindenki zárt kapus Spanyol Nagydíjara készült. Csakúgy, mint Imolában és Portugáliában. A spanyol szervezők megerősítették a hírt. Nem zárt kapuk mögött tartják meg a hétvégi, barcelonai futamot. Vasárnap feloldottak pár járványügyi intézkedést. Ennek köszönhetően a szabadtéri rendezvényeket 50%-os kapacitással vagy maximum 1000 fő részvételével lehet megtartatni.
A jelenlévőknek maszkot kell hordaniuk. Tilos ételeket vagy italokat fogyasztaniuk. Bármikor ellenőrizhetik a testhőmérsékletüket is.

“Nagyon elégedettek vagyunk azzal, hogy megtehetjük az első lépést a létesítményeink fokozatos megnyitása felé. Ismét üdvözölhetünk mindazokat, akik szeretik a motorsportot, még akkor is, ha ezúttal csak szurkolót engedhetünk be….”- mondta Josep Lluis Santamaria a pálya vezérigazgatója. A tavalyi versenyt elhalasztották. Május helyett augusztus 16-án rendezték meg. Természetesen zárt kapuk mögött.