A Monacói Nagydíj szervezői kedden bejelentették, hogy korlátozott számban, de lesznek nézők a lelátókon. 40 százalékos kapacitással működhetnek.

Az év elején arról pletykáltak, hogy az elhúzódó koronavírus-járvány miatt a 2020-as évad után idén is elmarad a klasszikus utcai verseny. A szervezők hamar megcáfolták ezeket az állításokat. Elkezdték felépíteni a monacói versenypályát, ami nemcsak az F1-nek ad majd otthont. a Forma–1-es hétvégét megelőzően a Forma–E is ellátogat majd a hercegségbe.

Kedd délután újabb információ érkezett a Monacói Nagydíj helyszínéről. A mostani bejelentés alapján nézők is lehetnek majd. További biztonsági intézkedés, hogy a versenyre ellátogatni szándékozó szurkolók esetében negatív vírustesztre lesz szükség. Ennek a belépés előtt hetvenkét órával meg kell lennie. A monacói lesz a második futam, amit ha csak korlátozott számban is. Bahreinben már lehettek nézők a lelátókon. Igaz, ott is komoly előírások betartása mellet. Csak azok vehettek részt, akiket már beoltottak, vagy átestek a fertőzésen.