Romain Grosjean horror balesete után nem tudta befejezni a 2020-as szezont. A Mercedes felajánlott egy tesztet a francia pilótának. A Francia Nagydíj helyszínen ülhet be Lewis Hamilton 2019-es versenygépébe.

Romain Grosjean a Bahrein Nagydíjon elszenvedett horror balesete után fogalmazott úgy, hogy , ha az az incidens lenne az utolsó élménye a Formula-1-ből. A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff egy tesztel ajánlott fel Grosjean-nak. Lewis Hamilton autóját vezetheti majd a Francia Nagydíj helyszínén.

“Nagyon izgatott vagyok, hogy ismét F1-es autóba ülhetek! Különleges lehetőség és egyedi élmény lesz. A világbajnok Mercedes csapat autóját vezethetem. Hálás vagyok a Mercedesnek. Először a bahreini kórházi ágyban hallottam erről a lehetőségről, mikor Toto Wolff erről beszélt a médiának. Nagyon feldobott, mikor Toto nyilatkozatát olvastam. Tavaly elmaradt a Francia Nagydíj. Idén nagyon egy Mercedest vezethetek a Francia Nagydíj hétvégéjén, majd utána egy tesztnapon is a Paul Ricardon, a hazai pályámon……”- mondta Romein Grosjean. A francia pilóta úgy érzi, hogy a bahreini baleset megváltoztatta az életét.

“Ez nyilván egy jelentős dolog az életemben, de kijelenthetem, hogy mostanság nagyon boldog vagyok. Kemény helyzet volt, senkinek sem kívánok ilyet, de jobbá tette az életemet. Azt hiszem, kedd este volt Bahreinben, és a pszichológusommal beszéltem. Az ő segítségével tudtam feldolgozni a történteket. Az autóban ültem és egy ponton azzal is meg kellett békélnie, hogy meg fog halni. Minden lépésen végigmentünk, ami eléggé nehéz volt. Minden normálisnak tűnt, amikor visszaültem az autóba. Jól alakult, azóta jól érzem magam a versenyautóban……A jobb kezem rendben van. Csak a napfényt kell kerülnöm néhány évig. A bal még mindig eléggé piros. A krémmel és a kezeléssel egészen jól tudom használni. A legfontosabb, hogy tudok a gyerekeimmel játszani, meg tudom őket ölelni, és tudok versenyautót vezetni” – zárta Romein Grosjean.