Pár nappal ezelőtt olyan pletyka kezdett keringeni, miszerint a Mercedes már nem bízik Valtteri Bottas-ban és év közben le is cserélhetik. A pletykával kapcsolatban a finnt is megkérdezték, aki a hírt baromságnak nevezte.

Elég érdekesen zajlott a csütörtöki sajtónap Barcelonaban. Valtteri Bottas faggatták a sajtó képviselői. Nemrég a brit sajtóban arról kezdtek el írni, hogy George Russell válthatja Bottast a Mercedesben. Pár kérdés után megérkezett a brit média is. Bottas-t arról kérdezték, hogy mit szól ahhoz a pletykához, miszerint év közben lecseréli őt a Mercedes és George Russell ülhet majd az ő helyére. Bottas ezt baromságnak nevezte.

“Nem, nem zavar. Nem fognak lecserélni év közben. Ez a csapat nem tenne ilyet. Élő szerződésem van egész évre. Egy csapat van csak az F1-ben mely ilyeneket csinál. Az nem mi vagyunk. Tudom, hogy hogyan állnak a dolgok. Nincs rajtam nyomás. Ilyen “baromságok” mindig ott vannak a levegőben. Ez része a sportnak. Van még hátra húsz futam, ami elég sok pontot jelent és nyilván nem fogom feladni a világbajnoki célomat. Csapatutasítás? Nem aggódok. Tudom, hogy hátrányban vagyok. Korán van ahhoz, hogy ilyeneken gondolkodjak…….”- mondta Valtteri Bottas. Mi lesz, ha a Mercedes nem hosszabbít Bottas-al?

“Nem tudom. Ezen még nem gondolkodtam. Ehhez még túl korán van. Most minden erőm a szezonra fordítom. Még nagyon az elején vagyunk. Ha jól teljesítek, akkor az általában hozza magával a megfelelő jövőt is. Jelenleg nem érdekel…..”- zárta Valtteri Bottas.