A Mercedes elég erős volt Portugáliában. Ennek ellenére úgy érzik, hogy a barcelonai pálya a Red Bull-nak kedvezhet. Szerintük szoros csata várható a Mercedes és a Red Bull között.

Az év eleje óta azt hangoztatja a Mercedes, hogy a Red Bull előttük jár. Úgy vélik, hogy Max Verstappen-é a leggyorsabb autó. A Mercedest csak üldözőként állítják be. A Portugál futam más képet mutatott. Lewis Hamilton megnyerte a Portugál Nagydíjat és egy pontról, nyolcra növelte előnyét az egyéni pontversenyben. A Mercedes folyamatosan javult. Az erőviszony tekintetében úgy tűnt, hogy már a Red Bull előtt járnak.

A barcelonai hétvége komoly mérföldkő lehet az erőviszonyok tekintetében. A Spanyol Nagydíjon pontosabb képet kapunk majd arról, a két autó mennyit fejlődött a teszt óta, és mire képes valójában. A Mercedesnél a győzelmük után is kételkednek. Andrew Shovlin szerint annak aggályaik a barcelonai pálya kapcsán.

“Elég sok dolog szerepel a listánkon, amik miatt aggódhatunk. Elég meleg lehet az idő. Az aszfalt elég agresszív. Ez megnehezítheti a dolgunkat. Két olyan pályán voltunk, ahol hűvös idő fogadott. Nehéz volt a gumikat megfelelő tartományban tartani. Barcelona inkább Bahreinre hasonlít. Mindig a túlmelegedés okoz gondot, és Bahrein nem volt egy jó helyszín számunkra ilyen szempontból. Emiatt aggódunk. Szerintem a megszokottat láthatjuk majd. Nehéz lesz különbséget tenni a két csapat között. Nehéz lesz előre megmondani, hogyan alakul majd az időmérő és a verseny. Nagyon-nagyon szoros lesz, és erre készülünk. Úgy vélem, az egész év ilyen lesz, és nekünk élveznünk kell a rivalizálást, nem stresszelni miatta túlzottan, mert hosszú év lesz ez……..”- mondta Andrew Shovlin.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szerint nem kell tartani attól, hogy a bajnokság ellaposodik attól, hogy valamelyik csapat nagy előnyre tesz szert a másikkal szemben. Ingadozásra számíthatunk a pályáktól és a körülményektől függően. Horner szerint már kezd kirajzolódni a Red Bull és a Mercedes erőssége és gyengesége.

“Portugália egy rendhagyó pálya volt. Nagy volt a szél, hűvös volt. Szóval, ha a szokványosabb Barcelonába érünk, jobban ki fog derülni, mik az erősségek és gyengeségek. Annyi látszik, hogy rendkívül szoros, és a legnagyobb nyertese ennek a Forma–1. Így fog ez menni huszonhárom versenyen át……”- vélekedett Christian Horner.