Michael Schumacher hét bajnoki címet nyert az F1-ben. Fia Mick idén debütált, de Nico Rosberg szerint lehetetlen, hogy olyan jó legyen, mint az apja volt.

Mick Schumacher tavaly még az F2-ben versenyzett. Két éves versenyzés után megszerezte az F2-es bajnoki címet és debütálhatott az F1-ben. Sokáig kérdés volt, hogy melyik istálló szerződteti. Sokan azt hitték, hogy az Alfa Romeo istálló színeiben versenyezhet. Végül nem így történt. A Haas szerződtette.

Sokan figyelik Mick Schumacher karrierjét és szereplését. Nico Rosberg szerint Mick Schumacher képtelen lesz olyan nagyra nőni, mint amekkorára az édesapjának sikerült. Úgy véli, hogy nehéz időszak előtt áll.

“Tavaly több újságíró volt körülötte, mint Lewis Hamilton körül. Ez nagy nyomást helyez rá. Majdnem teljességgel lehetetlen a számára, hogy olyan jó legyen, mint az apja. Sokan azt találgatják, hogy van-e olyan jó, mint az apja? Ő is ugyanolyan kemény? Én sokat tanulmányoztam az adatokat. Ha nagyon gyors is vagy, mindig lesz egy kanyar, ahol a másik pilóta gyorsabb. Mindent lehet látni, szóval használni lehet azokat az adatokat, hogy gyorsabb legyél…….”- mondta Nico Rosberg.