Sebastian Vettel hat szezont húzott le a Ferrari istállóval. Idén már az Aston Martin-al állt rajthoz. Eddig nem adott tanácsot utódjának, Carlos Sainz-nak. Szerinte a spanyolnak nincs erre szüksége erre.

Jó viszonyban van egymással Sebastian Vettel és Carlos Sainz. A spanyol versenyző elhagyta a Mclaren-t. A Ferrari ajánlatát elfogadva vörös overallban folytatja karrierjét. Ő volt az, akit Sebastian Vettel helyére ültettek. A négyszeres bajnok nem neheztel spanyol kollégájára. Vetteltől megkérdezték, adott-e tanácsokat utódjának, amire igen vicces választ adott az előző évtized első harmadát uraló német.

“Mit tanácsolhatnék Carlos-nak. Valószínűleg nem lenne elég az az idő, amit az interjúra szántatok. Minden ember különböző. Nehéz lenne olyat mondani, ami mindenkinek egyformán érdekes. Carlos nagyon okos, gyorsan tanul és a neki megfelelő környezet veszi most körül. Jól tudom, mivel legtöbbjükkel én is együtt dolgoztam. Jó helyen van, minden rendben lesz, csak a spanyol média hagyja őt békén. Megérdemlő a Ferrari ülését. Fiatal kora óta ismerem. Ő is a Red Bull junior-programját járta végig. Egészen fiatal kora óta jól ismerem, Olyan érzés, mintha hatalmas idő telt volna el azóta, hiszen akkor ő még tényleg rendkívül fiatal volt. Úgy vélem, igazán remek lehetőséget kapott és örülök, hogy jó helyre került, ezt tavaly meg is mondtam neki, amikor véglegessé vált, hogy hova igazol. A Ferrarinál óriási lehetőséget jelent a Formula-1-ben versenyezni. Remélem, a legjobban sül el számára az átszerződés…….”- mondta Sebastian Vettel.