A téli teszteken elég versenyképesnek tűnt az AlphaTauri. Így Pierre Gasly is jobb szezonkezdetben reménykedett. Az első három futam nem tudták kihozni a maximumot a kínálkozó lehetőségekből. Barcelonában is erősnek tűnnek, de Gasly nem elégedett.

Gasly a második szabadedzésen a hatodik helyen végzett. Közvetlenül a két Alpine mögött. Portugáliában szenvedtek. Spanyolországban erősnek tűnnek. A kérdés csak az, hogy ez mire lehet elég az elképesztően szorosnak ígérkező időmérőn. Pierre Gasly a látottak alapján sem teljesen elégedett.

“A köridő jól néz ki. A hatodik helyen zártunk. Az érzés szempontjából viszont még nem sikerült teljesen zöld ágra vergődni a kocsival. Remélhetőleg találunk pár dolgot, amiken változtathatunk, hogy jobb legyen az egyensúly. Van még tehát munka, de az alaptempó nem olyan rossz…..Nem fogok hazudni. A top 10-ben akarunk végezni. Kemény ellenfelekkel harcolunk. Főleg az Alpine lépett előre sokat. A Ferrari és a Mclaren is gyors. Tudjuk, nem lesz könnyű. Szerintem azonban sikerült néhány olyan területen javulnunk, ahol eddig szenvedtünk. Remélhetőleg azt vetíti előre, hogy jó hétvége vár ránk……”- mondta Pierre Gasly.