Pierre Gasly már a rajt előtt egy buta hibát vétett. A felvezető kör után rosszul állt fel a rajtrácsra. Ezért öt másodperces büntetést kapott, amit a futamon le is töltött. A francia pilóta dühös volt és vállalta a felelősséget.

Pierre Gasly a 12. helyről várhatta a Spanyol Nagydíj rajtját. A francia pilóta rosszul állt fel a rajtrácsra. Kissé túlgördült az autó helyét jelző vonalon. A versenybírák érzékelték. Az AlphaTauri pilótája ezért öt másodperces büntetést kapott. Gasly letöltötte büntetését a kerékcserénél. Az utolsó helyre csúszott vissza. A futamot a 10. helyen zárta. Ha nincs ez a hiba, talán előrébb is végezhetett volna.

“Nagyon dühös vagyok magamra. Nem vettem észre a hibát. Mindig igyekszek úgy beállni, hogy minden millimétert kihasználjak. Ezúttal rosszul mértem fel a pozícióm. Túl messzire gurultam. Buta hiba volt. A büntetés hátrányos helyzetbe hozott. Enélkül elévághattunk volna pár riválisnak. Hét tizeddel végeztem Esteban mögött. Nem vagyok elégedett magammal. Elfogadom a helyzetet. Az utolsó etapban mindent beleadtam. Izgalmasan alakult. A kilencedik helyen kellett volna végezünk, ha objektíven nézzük. az utóbbi két versenyen eléggé visszaestünk, Portimaóban és itt sem voltunk harcban a McLarennel és a Ferrarival. A tempónk nincs azon a szinten, ahol szeretnénk……”- mondta Pierre Gasly.