Sergio Perez csak a nyolcadik helyen zárt a spanyol időmérő edzésén. A mexikói pilótának nemcsak az autóval kellett megküzdenie. Perez válla is fájt.

Sergio Perez nem találta a ritmust a Spanyol Nagydíj időmérőjén. A Red Bull mexikóija minden szabadedzésen a tizedik hely környékén végzett. Alig jutott be a Q3-ba. A 13-as kanyarban egy megpördülést is bemutatott. Ezt követően csak egy próbálkozása lehetett. A nyolcadik helyen zárt. Perez nemcsak az autóval küzdött. A mexikói válla is fájt.

“Szenvedtem. Nem éreztem magam száz százalékosan. Fájt a vállam az időmérő alatt. Végig éreztem. Beszéltem a csapattal, megvizsgáltunk mindent, holnapra újra száz százalékosnak kell lennem. A bal vállam fájt. Egyre rosszabb és rosszabb lett. Emiatt szenvedtem. Rossz napom volt. Egy jó kört sem tudtam összerakni. A Q1 még rendben ment, de onnantól nem sikerült előrelépnünk……Csak idő kérdése, hogy sikerüljön egy teljes hétvégét jól összeraknom. Nagyon különböző helyszíneken jártunk, így nehéz megtalálni a ritmust, hiszen a korlátozott a pályán tölthető idő…….”- mondta Sergio Perez.