A spanyol időmérő edzésen elég jól mentek a Ferrarik. Charles Leclerc a negyedik, Carlos Sainz a hatodik helyről várhatja a vasárnapi futam rajtját. A spanyol szerint akár Leclerc-t is legyőzhette volna. A potenciál megvolt benne.

Carlos Sainz egyre otthonosabban érzi magát a Ferrariban. A Spanyol Nagydíj időmérő edzésén a hatodik helyet szerezte meg. Úgy gondolja, hogy a pálya karakterisztikája fekszik a csapatnak. A spanyol pilóta Portugália után majdnem Barcelonában is legyőzte csapattársát. Hiába nyújtott meggyőzőbb teljesítményt az időmérő első felében, Leclerc végül kicsit több, mint egy tizeddel megelőzte őt.

“Egy kicsit kevesebb egyenes található ezen a pályán. Ez segít jobban teljesíteni. A hármas szektorban jól teljesítettünk. Az autó a kanyarokban rendben van. Az egyensúllyal is minden rendben volt. A Q1 és Q2 úgy sikerült, ahogy terveztem. A Q3-ban viszont nem. Úgy éreztem, hogy ma előrébb végezhettem volna néhány erős körrel, de ez végül nem történt meg. Továbbra is szenvedek bizonyos típusú kanyarokban. A 10-es és a 7-es kanyarban nem érzem az autó elejét……Nem hiszem, hogy lassult volna a pálya a Q3-ban. A forgalommal azonban meggyűlt a bajom. Úgy hiszem, képes lettem volna a 17.4-re mindkét körömben, de nem tudtam ezt megcsinálni, aminek az okait meg kell vizsgálni. Portiamóban sokat szenvedtünk, most pénteken ugyanezt tapasztaltuk, nem volt a legjobb a versenytempónk…..Ha jól sikerül vasárnap a rajtunk és a stratégia és rendben lesz, akkor a középmezőny élén végezhetünk………”- mondta Carlos Sainz.