Mick Schumacher egyre jobban teljesít a Haas volánja mögött. A hétszeres bajnok fia negyedik alkalommal győzte le időmérőn csapattársát, Nyikita Mazepin-t, de Barcelonában Nicholas Latifi-t is maga mögé utasította.

Mick Schumacher egyre jobban érzi magát a Haas csapatnál és annak versenygépében. Jelentős különbséggel, közel 7 tizedes előnnyel végzett Nyikita Mazepin előtt Barcelonában az időmérő edzésen. Mick Schumacher már nemcsak a csapattárs ellen tud csatákat vívni. A Portugál Nagydíjon a verseny utolsó harmadában képes volt felzárkózni Nicholas Latifi-re, akit aztán hibára kényszerített, majd megelőzött. Úgy tűnik, hogy a csata a spanyol pályán is folytatódhat.

“Nagyon boldogok vagyunk. Ez volt az egyik legjobb szombatunk a kvalifikációval. Sikerült elérnünk oda, ahova szerettünk volna elérni. Péntekről szombatra nagy változtatásokat hajtottunk végre, amely határozottan helyes lépés volt. Szerintem a csapattal közösen megtettük a megfelelő lépéseket az autóval kapcsolatban, hogy ott legyünk, ahol most vagyunk. Úgy tűnt, hogy a Williams mögött végezhetünk, de most mégis előtte vagyunk. Ennek ellenére még magasabb célokat kell kitűznünk, közelítenünk kell a Q2-höz, amihez szerintem jó úton haladunk, próbálkoznunk kell. Azt hiszem, kemény versenyünk lesz…..”- mondta Mick Schumacher.