Lance Stroll balesete és Max Verstappen balesete miatt össztűz zúdult a Pirellire. A gumigyártó vizsgálatot indított. Szerintük a két hátsó defektet nem konstrukciós vagy gyártási hiba okozta.

Mi okozhatta Stroll vagy Verstappen balesetét? Külső tényező, törmelékdarab vagy valami más? Mario Isola tájékoztatása szerint az abroncsok maradványait, valamint az ugyanabban az etapban használt gumik közül még néhányat hétfőn légi úton a vállalat milánói központjába szállítják, hogy laboratóriumi körülmények között átfogó vizsgálatokat végeznek el azokon. Elárulta, hogy Lewis Hamilton bal hátsó abroncsán is találtak egy vágást

“Úgy vélem, hogy kizárhatjuk annak lehetőségét, hogy meghibásodásokat az abroncsok túlzott kopása okozta. A csapatok szerint nem volt semmilyen előjel, a telemetria adatait megkapjuk majd tőlük. Elmondásuk szerint sem vibráció, sem más nem volt, ami arra utalt volna, hogy gond van az abroncsokkal. Túlságosan sok időnk egyébként nem volt. Az abroncsok maradványai az autókon voltak és ezek csupán néhány perccel ezelőtt érkeztek meg a műhelyünkhöz. Előzetes konklúzió nélkül mondom, minden jel arra utal, hogy a defekteket törmelék okozta sérülés vagy vágás okozta…….”- mondta Mario Isola.