Max Verstappen azt állítja, hogy ugyanabban az autóban képes lenne legyőzni a címvédő Lewis Hamilton-t. A holland szerint két tizeddel gyorsabb lenne a hétszeres bajnoknál.

Verstappen hosszú körökön át vezette a bakui futamot. A futam vége előtt pár körrel kidurrant az autó gumija és 200 km / h sebességgel a falnak csapódott. Az új állórajtnál Hamilton a második helyen állt. A brit jobban kapta el a rajtot és megelőzte Perez-t, de nem tudta bevenni az egyes kanyart. Így visszaesett az utolsó helyre. Verstappen gyorsabb lenne Hamilton-nál ugyanazzal a techniával? Verstappen szerint igen.

“Szerintem én gyorsabb lennék nála. Ha ugyanolyan autóban ülhetnék, akkor két tizeddel jobb lennék Lewis-nál. Nem érdekelne mit mond. Úgy tűnik, hogy az utcai pályákon szenved a Mercedes. Biztos vagyok benne, hogy normál pályákon sokkal nehezebb dolgunk lesz. Az autónk nagyon jó, de zárt pályákon erősebb Mercedesre számítok. Rosszul érzem magam a kihagyott lehetőség miatt. Szükségünk lett volna ezekre a pontokra……”- mondta Max Verstappen a nl.motorsport.com oldalnak.

.