Valtteri Bottas szezonja nem kezdődött valami fényesen. Imolában és Monacóban kiesett. Bakuban a 12. helyen zárt. Folyamatosan küszködik és nem érti miért.

Nem kell túl sokat visszamenni az időben. Valtteri Bottas Bakuban egyszerűen nem találta a sebességet a Mercedesszel. Önerőből sem tudta magát beverekedni a pontszerzők közé. Most alapos válaszkeresés fog következni. Azt sem tudta, hogy merre van az előre. Bottas már annak is örülhetett, hogy egyáltalán a Q3-ba jutott, ahol csak tizedik lett. A futam sem festett jobb képet.

“Ugyanazzal a szárnnyal kezdtük meg a hétvégét, de még így is Lewis mögött voltam elég sokkal lemaradva. Természetesen meg kell ezt vizsgálnunk, de tudjuk, hogy nem jelent olyan sokat. Max egy tizedet jelenthet, de nem ez volt a hiba fő oka. Nem tudom mikor volt ilyen utoljára. Volt, hogy az edzésen rosszul mentek a dolgok, de egy adott ponton mindig megtaláltam a tempót. Most azonban folyamatosan csak küszködtem, és nem is sikerült megértenem, hogy miért. Ismerem magam, a limiten autóztam, és nem tudtam ennél gyorsabban menni. Nyolc tizeddel voltam lemaradva. Ez nem normális. Ezt tehát mindenképpen meg kell értenünk, mielőtt Franciaországba megyünk….Franciaország viszont nagyon más lesz, mert több rajta a hosszú és gyors kanyar. Az egyik gond, amellyel küszködtünk itt, az a gumimelegítés volt. Szerintem sokat lehet tanulni ebből a hétvégéből, de sok mindent el is kéne felejteni…..”- vélekedett Valtteri Bottas.