Sebastian Vettel a második helyen végzett az Azeri Nagydíjon. Vannak, akik szerint ezek után már a régi Vettel-t láthatjuk. Úgy tűnik, hogy kezdi megtalálni régi formáját. A mostani sikereket megelőzően arról beszélt, hogy milyen célok mentén versenyez még a sorozatban.

Sebastian Vettel az idei első négy futamon nem szerzett pontot. Monacóban és Bakuban 28 egységet gyűjtött. A négyszeres bajnok kezdi megtalálni formáját. Megkérdezték Vettel-től, hogy
mik a tervei a jövőre nézve, és hogyan képzeli el a pályafutását az F1-ben. Visszamenne az első csapatához faenzába, még úgy is, hogy nem harcolhat a győzelmekért? Követné az az utcat, amit Kimi Raikkönen?

“Én azért vagyok itt, hogy futamokat nyerjek. Persze most nem vagyunk abban a helyzetben, hogy nyerjünk. A csapat tele van energiával. Azért versenyzünk, hogy győzzünk. Nem tudom, hogy ez feltétlenül egy fair megjegyzés-e Kimi-re nézve, mert amikor beülünk az autóba, mindenki a lehető legtöbbet akarja kihozni belőle, de én csak a magam nevében beszélhetek, és én sikereket akarok elérni. Korábban már megcsináltam, és jó érzés volt, szóval ismét ezt szeretném elérni. Szerintem mindenki szereti a sportot, máskülönben nem lennénk itt. Ez kovácsol össze minket. Az egyéni motivációk persze eltérhetnek. Én a magam nevében beszélek. Idővel talán változik az, hogy az ember miért akarja csinálni ezt, én viszont tényleg a győzelemért vagyok itt, mert ez jelenti az igazi bizsergést, és ez ad értelmet az egésznek.”- mondta Sebastian Vettel.